top of page

סיפורו של ה-RAM

עודכן: 16 באפר׳

מעטים הדברים הדברים בחיים אשר יכולים להביא אותנו לסף תסכול ועצבים כל כך גבוה כמו שמחשב תקוע יכול. מי מאיתנו לא התעמת עם אקסל עמוס בנתונים, מסך מחשב שקפא בעת שיטוט באינטרנט עם שלל טאבים רבים פתוחים או פאוורפוינט שמסרב להגיב לא משנה מה אנחנו עושים.

במצבים האלו רבים מאיתנו נוטים להאשים את החיבור לרשת או להצביע על מעבד המחשב כאשם העיקרי ולכנות אותו בכינויי גנאי שאיננו מאחלים לאויבנו הגדולים ביותר.

עם זאת, מעטים יודעים כי הנושא הגדול באשמה לרוב יהיה דווקא הזיכרון של המחשב ויכולותו לשמור ולהוציא לפועל פקודות אותן הוא מקבל.

אז אם אתם מאותם אנשים שרצו להאשים את המעבד או את החיבור שלכם לרשת, או שסתם תהיתם לפני תחילת הלימודיםעל מה בכלל משפיע גודל הRAM של המחשב שלכם, הכתבה הזו בדיוק בשבילכם.

אז לפני שנסביר כיצד משפיע גודל הRAM על ביצועי המחשב בוא נתחיל בלהבין מהו בכלל הזיכרון ואיך הוא פועל.

אז כדי להבין זאת תעצמו את העיניים ותדמיינו שאתם קמים מחר בבוקר לעבודה, לא בתור מתכנתים, אלא בתור מוכרי פלאפל, וזה הנוף שלכם:


כמו שכולכם בטח יודעים, הלקוחות שלכם מצפים מכם להכין להם את הפלאפל הטעים ביותר בזמן הקצר ביותר, לפני שהם מתחילים להתעצבן ולקלל. כדי להכין את המנה בזמן הקצר ביותר, עלינו לדאוג שכל המצרכים החשובים להכנת הפלאפל יהיו זמינים ונגישים אלינו במגש הנמצא מולנו.

זהו בדיוק הRAM. הRAM(Random Access Memory) של המחשב שלכם, הוא בדיוק אותו מגש הנמצא קרוב  אליכם. כלומר, ככל שהמגש גדול יותר, כך תוכלו לאחסן יותר מצרכים נחוצים קרוב אליכם וללכת לעיתים רחוקות יותר לפריזר, במקרה שלנו הדיסק, על מנת לחדש את המצרכים או להביא מצרכים אשר אנחנו נדרשים להם לעיתים רחוקות יותר.

ובכן, אם המגש שלכם זה הRAM, המנות אותם אתם מרכיבים ללקוחות שלכם אלו בדיוק אותן האפליקציות המשתמשות ברכיבים השונים המאוחסנים במגש שלכם.

לכן, ככול שמשטח העבודה קטן יותר וכך גם כמות החומרים הניגשים לשף (המעבד שלכם) לעבודה מיידית, כך הוא יידרש לעשות כמה יותר הליכות למקפיא או לאחסון (הדיסק) וכך תקטן יכולותו להכין את המנות (האפליקציות והשירותים) באופן מהיר יותר. מה שיגרום, כפי שאתם בוודאי זוכרים, לבחור עם הגופיה והחד-גבה (אתם) להתעצבן מהר מאוד.

למי שרוצה להעמיק קצת יותר ולהבין איך בדיוק עובד הRAM מוזמנים לקרוא את הכתבה הבאה –



Comments


bottom of page