top of page

הכן קו"חך לקיץ

עודכן: 16 באפר׳

לקראת חופשת סמסטר ארוכה, ישבנו וחשבנו איך אנחנו יכולים לעזור לכם להפוך למועמדים האולטימטיביים בשוק העבודה. במצב שבו השוק מוצף במועמדים וההיצע קטן מהביקוש, חשוב לדעת איך נכון להיכנס לעולם מחפשי העבודה, מה נכון לעשות, ממה עדיף להימנע ובעצם מה הם הסודות הגדולים של עולם הגיוס?

אז בשיתוף פעולה עם מרכז הפיתוח של חברת SAP, השותפה בתוכנית CONNECT* של בית הספר למדעי המחשב הכנו את כל השאלות שכל סטודנט למדעי המחשב היה רוצה לדעת על חיפוש עבודה ולא היה לו את האומץ (או את מי) לשאול.

חן, בת 31, פסיכולוגית במקצועה, עובדת כמנהלת הגיוס של מרכז הפיתוח של  SAP. חן עשתה תואר ראשון בפסיכולוגיה אצלנו, באוניברסיטת רייכמן, ומשם המשיכה לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית במרכז האקדמי פרס. נפגשנו עם חן כדי לקבל מעט תשובות.

 

מהו בעצם תפקיד המגייס?

"התפקיד של המגייס, בניגוד למה שהרוב חושבים, הוא לא רק לסנן, אלא למצוא התאמה, אני לא בהכרח מחפשת מי הכי טוב- אלא מי הכי מתאים לתפקיד בפרט ולצוות, לקבוצה ולחברה בכלל. השידוך בין מועמד לתפקיד הוא דו צדדי, והתפקיד שלו הוא לראות שמצד אחד התפקיד מאתגר את המועמד ומצד שני שהכישורים של המועמד מתאימים לצוות ולתפקיד. בנוסף, אני בוחנת את ההתאמה גם בפן האישיותי, לדוגמא: אם יש מועמד שאוהב מאוד לדבר במהלך העבודה שלו אני לא יכולה להתאים לו תפקיד בצוות שהוא צוות שקט שבמהלך העבודה כל אחד עובד עם עצמו ועם האוזניות שלו."

מה כולל תהליך המיון?

"התהליך כולל הגשת מועמדות, כלומר שליחת קורות חיים, לעיתים ישנם מקומות שיחד עם הגשת המועמדות מבקשים לבצע משימה מקדימה ולהגיש אותה יחד עם קורות החיים. לאחר מכן יש את שלב הראיונות הכוללים גם ראיונות מקצועיים עם ראש צוות, ראש קבוצה וכו' ובנוסף ראיון שבודק התאמה אישיותית של צוות ה- HR ( Human Resources – משאבי אנוש) ולבסוף אם נמצאה התאמה עוברים להצעה ולחתימה על חוזה. חשוב לזכור בתהליך המיון שהבחירה צריכה להיות של 2 הצדדים."

אנחנו שומעים הרבה על בעיה של מציאת עבודה למשרות ג'וניור, מה היית ממליצה לנו כסטודנטים לעשות על מנת להגדיל את הסיכויים שלנו להתקבל למשרות מסוג זה?

"אחד הדברים שבעיניי מייחדים את SAP היא שאנו משלבים את העובדים במשרות סטודנט כחלק מצוותי הפיתוח ככל עובד, תוך התחשבות בעומס הלימודי באקדמיה.

מעבר לכך, הטיפ הכי גדול שלי הוא: להסתכל על דרישות המשרה! המטרה שלנו כחברה המפרסמת את דרישות התפקיד היא לנסות לשקף מה החברה מחפשת בפן המקצועי ובפן הבינאישי כאחד. במידה ואתם מאמינים שאתם מתאימים למשרה אז תאירו ותדגישו את הנקודות שטובות בכם הבאות בהלימה עם דרישות התפקיד אליו אתם מגישים מועמדות. נוסף על כך, גם הנראות והמבנה של הקורות חיים בעלי חשיבות, שכן אלו יכולים לשקף לנו קצת מידע על האישיות של הבן אדם. לכן, חשוב לדאוג שהקורות חיים יהיו מסודרים ונעימים לקריאה ומראים כי הייתה רצינות והשקעה טרם השליחה. ובהיבט התוכן- תהיו ממוקדים, תגידו בתכל'ס מי אתם ואל תנסו לנפח את קורות החיים שלכם ולהגזים. ישנם כאלו הנוטים להגזים  בכישוריהם או בניסיון העבר שלהם, דבר שבמהלך המיונים יכול לבוא לרעתו של המרואיין. זה אגב טיפ שנכון עבור כל מועמד בכל שלב מקצועי, אך משמעותי יותר לבוגרים צעירים שמאחר ולרובם אין ניסיון משמעותי וקורות החיים עשויים להיות דלים ולכן חשוב להבליט כל נושא רלוונטי, אפילו פרויקט טכנולוגי שעסקו בו בלימודים. כל מידע כזה יכול להבליט את קורות החיים של המועמד בהשוואה לבוגרים צעירים אחרים."

מה המשקל שנותנים לציונים מהתואר הראשון בקבלה של מועמד ללא ניסיון?

"הדבר תלוי בסוג המשרה, כיוון שבמשרות אלו איננו מחפשים את הניסיון, אנו מעוניינים לראות את הפוטנציאל של המועמד ללמוד דברים חדשים בהתאם לדרישות המשרה והפוטנציאל לצלול לתפקיד בקלות. לכן, יש משקל לציונים, פרויקטים וקורסים.  בכל אופן, תמיד עדיף להבליט את המקומות שאתם מרגישים איתם בנוח (במיוחד בתור סטודנטים)- בין אם זה הציונים או פרויקטים שעשיתם או קורסים ספציפיים שלקחתם."

אם אני סטודנט למדעי המחשב אבל ללא ניסיון, האם יש לי פחות סיכוי להתקבל לעומת סטודנט בעל ניסיון?

"לא! אנחנו מאמינים שסטודנטים באים כדי ללמוד ואנו לוקחים בחשבון שמועמדים למשרות סטודנט הם ללא ניסיון, מה שכן חשוב לנו לראות מוטיבציה, יכולת למידה ויכולת קליטה טובה."

מה בעל משקל רב יותר בקבלה למשרה, המבחנים המקצועיים או הריאיון האישי?

"אני מאוד מאמינה בשילוב, לשניהם יש מקום. אם יש מישהו שהוא מושלם מבחינה מקצועית אבל לא מתאים לצוות בפן האישי אז ככל הנראה הוא לא מתאים למשרה ולהיפך, ולכן מבחינתי זה משקל שווה."

מה אתם מצפים ממועמד להגיד/ לשאול בנוגע לשכר? האם מצופה ממני להגיד את הציפיות שכר שלי?

"הרבה פעמים שמעתי את השאלה הזו, הרבה חושבים שזו שאלה ממיינת, שנועדה לסנן מועמדים (אם מישהו יגיד שכר שהוא מעל השכר של המשרה המיועדת אז הוא ירד מהפרק) אבל זה ממש לא ככה, השאלה הזו באה ממקום של תיאום ציפיות. אני כן ממליצה לתת טווח שכר ולא סכום נקוב ואם יש אפשרות לברר את טווח השכר טרם הריאיון מה טוב. חשוב לי שלא תפחדו מהשאלה הזאת כי זה ממש לא שאלה שבאה להכשיל כמו שכולם חושבים וכן תרגישו בנוח לתת ציפיות שכר שמשקפות את הציפיות האמיתיות שלכם, אולי מהיכרות עם חברים שעובדים במשרות דומות או מכל מקור אחר."

אם אני רוצה להגיש מועמדות למשרה שאני לא בהכרח עונה על כל דרישות התפקיד, האם עדיין כדאי לי להגיש מועמדות?

"בתור סטודנטים, גם אם אין לכם את כל דרישות התפקיד אני ממליצה עדיין לנסות להגיש מועמדות. אפשר אפילו לכתוב בהקדמה להגשת קורות החיים שאתם מודעים לפער בדרישות ולצד זאת להדגיש כישורים אחרים שיתרמו לכם להצלחה בתפקיד ולגישור הפער, לדוגמא: יכולת למידה וקליטה מהירה. בנוסף הדגישו את המוטיבציה שלכם לתפקיד ולמה אתם רוצים אותו ומאמינים שאתם מתאימים לו."

לסיכום, איך היית מגדירה התאמה טובה בין עובד למשרה?

"מבחינתי, עובד שנהנה להגיע לעבודה, מרוצה מהצוות שלו ומהמנהל שלו, מרגיש שהוא לומד, מסופק ומאותגר מהמשימות. במקביל, שהחברה שבעת רצון מהתפוקות שלו, מהחיבור שלו ומהעבודה שלו בתוך הצוות."

 

* CONNECT- תכנית שותפות אקדמיה- תעשייה של בית הספר למדעי המחשב לקידום והעמקת שיתוף פעולה מתמשך בין בית הספר לבין תעשיית ההיי-טק.

לקריאה נוספת באתר בית הספר:

Comments


bottom of page