אין יותר מועדונים
- איתן גירון
- 1 בנוב׳ 2022
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 16 באפר׳
אז מה זה בכלל מועדון?
מועדון זו תוכנית העשרה לסטודנטים שאיננה קשורה לתואר ואינה מזכה בנ״ז, המנוהלת ע״י סטודנטים בהנחיית מלווים מקצועיים.
סטודנט יכול לא לעשות אף מועדון כל תקופת הלימודים שלו, או לעשות אפילו כמה באותו הסמסטר. המועדון לא צריך להיות קשור לתחום שלומדים כלל. חלק מהמועדונים סמסטריאליים וחלק שנתיים. חלקם תיאורטיים שכוללים הרצאות בתחום, וחלקם מעשיים שכוללים מעבר להרצאות גם פרויקטים hands on.
יש ברייכמן עשרות מועדונים, כמעט בכל נושא שעשוי לסקרן אתכם. החל מתכנות, ניהול מוצר, דאטה וסייבר. המשך בשוק ההון, נדלן, הון סיכון וייעוץ אסטרטגי. יש גם דיבייט, ארטמיס (יזמות נשית), שיווק, מכירות, אושר, כלכלה התנהגותית, והרשימה עוד ארוכה.
אבל למה לי בכלל? אין בזה נ״ז והתואר מספיק עמוס גם ככה..
אז זהו, שלדעתנו זה אחד הדברים הכי טובים שיש לאוניברסיטה להציע, ונסביר למה.
הידע: המועדונים בנויים במטרה לתת לכם ידע רלוונטי ובעל ערך, שלעיתים קרובות לא תמצאו באקדמיה. הסילבוס נבנה בהתייעצות עם מומחים מהתעשייה, ומשתפר משנה לשנה בהתאם לביקורת מהסטודנטים. בחלקם גם תעשו פרויקטים שתוכלו להציג או לספר עליהם בתהליך חיפוש עבודה, מניסיון זה משהו שמאוד מוסיף לקורות חיים.
הייחודיות: בסופו של יום, מה מייחד אתכם משאר חבריכם בתואר? הממוצע, ואולי איזה קורסי בחירה עשיתם. ומה מייחד מאלו שעושים תואר במדעי המחשב באוניברסיטה אחרת? מרבית הקורסים זהים, ולכן בהתעלם מאיכות ההוראה, ההבדל העיקר הוא שם האוניברסיטה. אז איך אנחנו יכולים לייחד את עצמנו ולבלוט? מועדונים זו דרך מעולה!
כשאתם לוקחים מועדון אתם משדרים מסר חזק של ״אני מאוד מתעניין בתחום, עד כדי כך שהקדשתי מזמני כל שבוע, בתקופה סופר עמוסה, ללא תמורת נ״ז, כדי לשמוע, ללמוד ולהתנסות״, וזה מאוד מוערך בעייני מעסיקים.
הקשרים: קשרים הם סוד ההצלחה! ראשית, האורחים שבאים למועדון להרצות הם ברובם אנשים מאוד בכירים בתעשייה, שבאים ומדברים איתכם בגובה העניים. זו הזדמנות פז לשאול אותם את כל מה שהייתם רוצים ולא הייתם יכולים בפורום אחר. מה גם שאם תצליחו לייצר רושם טוב ותבקשו, הם עשויים לתת לכם את המייל או הטלפון שלהם, מה שעשוי להוביל לכוס קפה, שעשויה להוביל להצעת עבודה, השקעה או כל חיבור רלוונטי אחר. מועדונים זו פלטפורמה אדירה לצבור קשרים.
באותה נימה נציין גם את רשת הקשרים הרחבה שאתם מייצרים פה עם סטודנטים נוספים, ממחזורים אחרים ולעיתים גם פקולטות שונות, שלכולכם תחום עניין משותף. כנראה שלא הייתם מכירים אותם ללא המועדון. בנוסף, להרבה מהמועדונים יש קהילות בוגרים שממשיכות לייצר עבורכם ערך גם לאחר סיום המועדון. לאחר מספר מחזורים של המועדון נוצרת לה קבוצת אנשים איכותיים, שעברו סינון למועדון, למדו את התכנים של המועדון, ולכולם תחום עניין משותף. הקהילה הזו מאפשרת יצירת חיבורים עם מחזורים נוספים של המועדון, ועם התעשייה, על מנת להמשיך ולסייע לכם. מניסיון, הקהילות האלה מניבות המון אם משתמשים בהם נכון.
התנסות: נקודה נוספת ואולי הכי חשובה, היא שהרבה מאיתנו לא יודעים "מה הם רוצים לעשות כשיהיו גדולים״. אם מסקרן אותכם תחום ואתם שוקלים אותו כקריירה, מועדון זו דרך מעולה לטעום ממנו, להתנסות ולגלות אם זה בשבילכם. אולי סייבר זה לא מה שחשבתם? שמעתם על הון סיכון, אבל אתם לא יודעים מספיק? מועדון זו אחלה פלטפורמה לחקור את זה.
נקודה למחשבה- אם יש לכם תשוקה לתחום שאין בו עדיין מועדון – נהדר! תיזמו ותקימו! האוניברסיטה מאוד תומכת בזה. זו תהיה חוויה מפתחת ומעשירה ברמות בשבילכם, ועל הדרך תוכלו לתת ולתרום לסטודנטים אחרים. באותה נימה, אם עשיתם מועדון, אהבתם, ובא לכם להמשיך לקחת חלק. אם יש תחום שאתם עם רקע חזק בו. אם באלכם לצבור חוויה וניסיון ניהולי. תחתרו להיכנס לנהל מועדון!
טוב נשמע באמת מעניין, אז איך לבחור?
אנחנו ממליצים למפות, לתעדף ולתכנן.
לפני הכל תחשבו מה אתם רוצים להשיג מהמועדון לאור כל הדברים שציינו.
תפתחו באתר את חוברת המועדונים. תסמנו את כל מה שנשמע לכם מסקרן ומעניין. לאחר מכן תעקבו אחריהם בסושיאל, תלכו לשמוע על המועדון באירוע שיווק שלו ותתייעצו עם בוגרים שעשו את המועדון. אם אתם לא מכירים בוגרים אתם תמיד יכולים לשלוח הודעה למועדון ולבקש שיחברו אותכם.
עכשיו אחרי שיש לכם את כל המידע הדרוש כדי לקבל החלטה, תראו מה מתכנס לכם בלוז, ותגישו מועמדות!
לבסוף, תזכרו שלא את הכל תצליחו לעשות השנה, ואנחנו ממליצים לבנות את התכנון לטווח הארוך ולהמשך התואר.
שיהיה מלא בהצלחה!
Comments