Meet The Industry
- גבריאל מזור
- 1 במאי 2023
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 16 באפר׳
מה סטודנט למנהל עסקים עושה בענקית תוכנה? היי, אני גבריאל מזור, בן 27 מתל אביב, סטודנט שנה ג׳ למנהל עסקים וחדשנות דיגיטלית.בשנתיים האחרונות, אני עובד בתור ה- Value Creation Manager ב- SAP.iO, שזוהי יחידת החדשנות של חברת התוכנה SAP. היחידה נוצרה במטרה להקים את דור השותפים הבא של SAP, על מנת לאפשר ללקוחות שלנו לאמץ טכנולוגיות חדשניות המוצעות על ידי סטרטאפים בקלות. כסטודנט שמתמחה בחדשנות דיגיטלית, אני מוצא את עצמי מוביל תהליכים שלפני רגע למדתי עליהם באופן תיאורטי, בעבודה היום יומית שלי.
מרבית הלקוחות שלנו הם תאגידי ענק שעבורם זה מאוד מאתגר להתחיל לעבוד עם סטרטאפים, גם מבחינת הסיכון בעבודה עם חברות קטנות ולא מנוסות וגם מבחינת ההטמעה עצמה. גם עבור סטרטאפים בתחילת דרכם הגישה לחברות תאגידיות מלווה במחסומים רבים, בעיקר בשל קשיי גישה לנתונים ואינטגרציה לשאר המערכות הקיימות בארגונים האלו, לכן עבורם אינטגרציה לחברות תוכנה מובילות מהווה דלת כניסה ואחת מהמטרות האסטרטגיות עבור חברות בשלב הצמיחה.
כאן אנחנו נכנסים לתמונה, SAP.iO פרוסה ב11 מוקדים ברחבי העולם (כמובן שתל אביב על המפה), כאשר כל מוקד מתרכז בתחום אחר בכל שנה. התחום הנבחר נחקר לעומק ביחד עם צוותי המוצר הרלוונטיים ולקוחות החברה, על מנת לאתר פערים ושימושים שלא קיימים כיום בסל המוצרים של החברה ושאין לחברה אינטרס לפתח אותם בעתיד הקרוב. לאחר המחקר אנו מתחילים לגייס סטרטאפים מרחבי העולם אשר יודעים לתת מענה לפערים שאיתרנו, יש להם ניסיון במתן שירותים לחברות ענק, ובניית שותפות עם SAP היא אחת ממטרות העל שלהם.
בתחילת התוכנית, הסטרטאפים הנבחרים בונים אינטגרציה למוצרי SAP, בתמיכת צוותי המוצר שלנו.
לאחר השלמת האינטגרציה, אני מתחיל לעבוד באופן צמוד עם הסטרטאפים על תוכנית פיתוח עסקי וחדירה לשוק, הכוללת בין היתר בניית הצעת ערך משותפת ופנייה ללקוחות ראשוניים, השתתפות בכנסים ואירועים בינלאומיים וכל יוזמה נוספת שתהייה בעלת ערך ללקוחות שלנו ולסטרטאפים השותפים שלנו.
חלק מהתוכניות שהושלמו בתל אביב התמקדו בתחומים כמו שרשראות אספקה, חשבונאות קיומיות, אנרגיה, ובימים אלה ממש אנחנו מתחילים תוכנית חדשה המתמקדת במשאבי אנוש. במחקר המקדים לכך מצאנו ש80% מכוח העבודה העולמי לא עובד באמצעות מחשב, ובעצם לא מחובר בכלל למערכות הארגוניות. לכן הסטרטאפים המועמדים לתכנית הם כאלה שמציעים פתרונות הכוללים הדרכות, רעיונות עבודה, תקשורת ארגונית, ועוד, דרך המכשירים הסלולאריים של העובדים או פתרונות למנהלים כמו נתוני ביצועים, פידבק מהשטח, ותקשורת קלה יותר לעובדים מרוחקים.
מה שאני הכי אוהב בתפקיד שלי הוא להכיר כל הזמן יזמים וקולגות מרחבי העולם, אפשר ללמוד כל כך הרבה מההבדלים התרבותיים ומהניסיון המקצועי שלהם, וגם הנושאים המשתנים בין התוכניות השונות חושפים אותי לתחומים חדשים שאת חלקם לא הכרתי כלל לפני. וכמובן שאין כמו תחושת הסיפוק כאשר רואים את התוצאה ואיך העבודה שלנו עוזרת ללקוחות שלנו מצד אחד ומזרזת תהליכים באופן משמעותי עבור הסטרטאפים שלנו מצד שני.
תגובות