7 עצות לתלמידי מדעי המחשב
- פרופ' שמעון שוקן
- 1 במאי 2022
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 16 באפר׳
חשוב להבין שבית ספר אפי ארזי למדעי המחשב לא מכשיר אתכם להיות מתכנתים. אנחנו שואפים לתת לכם בסיס איתן בתאוריה ובפרקטיקה - בסיס שממנו אפשר לצמוח ולהתפתח למתכנתות, ואלגוריתמאים, ונשות product, ויזמים, וחוקרות, ו... השמיים הם הגבול.
אם יש משהו משותף לכל תחומי העיסוק הללו, הרי זה יכולת הבעה טובה בכתב ובעל פה. אין תחליף ליכולת לכתוב אימייל משכנע, לתת פרזנטציה כובשת, ולייצר מסמך תיעוד שגורם לכל קוראיו ללקק את האצבעות ולרצות לעבוד איתכם.
לכן, כלל לא התפלאתי לראות שהעצה הראשונה שג׳ואל ספולסקי נותן לתלמידי מדעי המחשב היא ללמוד לכתוב. ג׳ואל הוא מתכנת דגול, מייסד ומנכ״ל Stack Overflow, ועורך הבלוג המיתולוגי Joel on Software. הוא אמריקאי ששהה כמה שנים בארץ, היה קיבוצניק, שירת בצה״ל, והפך להיות אושיה בעולם פיתוח התוכנה. חוץ מזה הוא גם בוגר תואר ראשון במדעי המחשב. אז מהן שבע העצות של ג׳ואל לתלמידי מדעי המחשב? בבקשה:
1. לימדו לכתוב
2. לימדו לתכנת בשפת C
3. לימדו כלכלה
4. אל תזלזלו בקורסים שאינם CS
5. קחו קורסים שדורשים הרבה תיכנות
6. תפסיקו לדאוג ששוק העבודה יעלם
7. מיצאו עבודת קיץ
אני ממליץ לקרוא את כל הרשימה, ולהתעמק קצת בשבע העצות של ג׳ואל. מדובר ביזם ומנהל פיתוח ששכר מאות מתכנתים ומתכנתות, תחילה במיקרוסופט ולאחר מכן בשורה על מיזמים מצליחים – הוא יודע על מה הוא מדבר.
שלוש הערות כלליות על רשימות שמופיעות ברשת: (1) התמקדו ברשימות שמישהו שאתם סומכים עליו או עליה המליץ עליהן. (2) אם לא הבנתם חלק מהרשימה, אל דאגה: מספיק להתמקד ברוח הדברים. בכלל, אחת התכונות החשובות של אדם אינטליגנטי היא היכולת לזרום בסביבה / רשימה / הרצאה בלי להתעקש להבין כל דבר. אם הבנת הכל, כנראה שלא צמחת ולא מתחת שריר. (3) היו ביקורתיים: לא צריך להסכים עם כל מה שג׳ואל, או כל אדם אחר, ״חשוב״ ככל שיהיה, אומר או אומרת.
אני מאד שמח על השקת הידיעון (ניוזלטר) החדש של בית ספר ארזי למדעי המחשב.
תודה לעומר וגיא על היוזמה!
מאחל לכולנו סמסטר ב׳ מוצלח, עם הרבה face to face!
– שמעון.
Comments